Rejbak

Magazyn Kuchnia 18.12.2019 14:24
(brak ocen)
OCEŃ
Rejbak
Rejbak
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Słoninkę pokrój w kostkę, wysmaż na wolnym ogniu. Do wytopionego tłuszczu i skwarek dodaj posiekaną cebulę, zeszklij i lekko przyrumień. Ziemniaki zetrzyj na drobnej tarce, odciśnij wodę, wymieszaj z kaszą manną i jajkami. Masę wyrób, tak aby była jednolita, przypraw do smaku solą i pieprzem (obficie), dodaj skwarki wraz z cebulą i częścią tłuszczu wytopionego ze słoninki. Ponownie wymieszaj, a powstałe ciasto przełóż do dobrze natłuszczonej formy. Piecz godzinę w temp. 160 st. C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps