Rostbef

Aleksandra Lazar/Magazyn Kuchnia 07.02.2020 11:47
(brak ocen)
OCEŃ
Rostbef
Rostbef
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mięso nacieramy solą i pieprzem, odstawiamy na pół godziny do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do temp. 200oC. Mięso osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy mąką i kładziemy na lekko natłuszczoną i mocno rozgrzaną patelnię. Obsmażamy po ok. 3 min z każdej strony, aż mięso będzie z wierzchu rumiane. Przekładamy na blachę i wstawiamy do gorącego piekarnika na ok. 30-40 min, w zależności od tego, czy wolimy mięso krwiste, czy wypieczone. Wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy na ok. 15 min. Kroimy na cienkie plastry, podajemy z żurawinami i np. ziemniakami oraz sałatą z octem balsamicznym.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps