Rożki obfitości na jeden ząb
Rożki obfitości na jeden ząb
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Jabłka - 1 winneRodzynki - 1 łyżkaMajonez - 1 łyżkaŚmietana kremówka 36 proc. - 1 łyżka (gęstej)Chrzan - 2 łyżeczkiSok cytrynowy - 1 łyżeczkaSól - Do smakuCukier - Do smakuSzynka - 8 plasterków
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Jabłko umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Rodzynki opłucz, osącz.
2 / 3
Jabłko, rodzynki i chrzan wymieszaj z majonezem i śmietaną, przypraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
3 / 3
Na brzeg każdego plastra szynki nałóż łyżską farsz, zwiń w rożek i ułóż na półmisku.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory