Ruloniki z grillowanych warzyw

Dorota Biały/Magazyn Kuchnia 23.02.2021 21:19
(brak ocen)
OCEŃ
Ruloniki z grillowanych warzyw
Ruloniki z grillowanych warzyw
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (15porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Bakłażany i cukinię kroimy na podłużne, cienkie plastry i solimy. Plastry cukinii układamy na papierze kuchennym, który 'wypije' nadmiar wody. Bakłażana zostawiamy na sicie, a po ok. 30 minutach płuczemy pod bieżącą wodą i osączamy. 

2 / 3

Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem. Kładziemy na nim plastry bakłażanów i cukinii, pędzlujemy je oliwą i pieczemy ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C, aż zaczną lekko brązowieć. 

3 / 3

Fetę ścieramy na tarce i mieszamy z serkiem śmietankowym, dodajemy drobno posiekaną bazylię. Doprawiamy solą i pieprzem, na koniec dodając ok. 2 łyżek oliwy. Serową masą smarujemy plastry warzyw, zwijamy je w rulonik i podajemy jako pyszną przystawkę.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.