Ryba w orzeszkach ziemnych z bananami

Magazyn Kuchnia 24.11.2020 15:57
(brak ocen)
OCEŃ
Ryba w orzeszkach ziemnych z bananami
Ryba w orzeszkach ziemnych z bananami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Obieramy banany i kroimy w półcentymetrowe plasterki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła z oliwą, smażymy banany po minucie z każdej strony, przekładamy na talerz. 

2 / 3

Rybę nacieramy kuminem, solą i pieprzem. Jajko rozkłócamy z solą. Ryby znaurzamy w jajku, a potem w orzechach. Na patelni, na której smażyły się banany, rozgrzewamy resztę masła i smażymy ryby 3 minuty - tylko z jednej strony. Odwracamy, obkładamy bananami i smażymy jeszcze 2 minuty. 

3 / 3

Skrapiamy sokiem z limonki, zapiekamy w 220-230°C przez 5 minut. Podajemy z cząstkami limonki.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.