Ryba z jabłkami
Ryba z jabłkami
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Dorsz - 60 dag filetówMąka pszenna - 2 dagMasło - 10 dag (lub smalcu)Jabłka - 40 dag kwaśnychSłonina - 2 dag wędzonejCukier - wedle uznaniaSól - wedle uznaniaPieprz czarny mielony - wedle uznaniaNatka pietruszki - wedle uznania, posiekanaCytryna - 1Tymianek suszony - wedle uznaniaMajeranek suszony - wedle uznania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Filety umyj i osusz, skrop świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, przypraw do smaku solą i tymiankiem, obtocz w mące, usmaż na 4 dag masła (masło możesz wcześniej sklarować, aby się nie przypaliło).
2 / 2
Posiekaną cebulę zrumień na tłuszczu wytopionym z pokrojonej słoniny, obrane i oczyszczone jabłka posyp majerankiem, pokrój w plastry i usmaż na pozostałym maśle. Połącz z cebulą, na wierzchu ułóż rybę, przykryj i duś kilka minut. Podawaj z ziemniakami lub ryżem na sypko.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory