Ryba z ryżem i pietruszką

Magda Duklas/Magazyn Kuchnia 05.02.2020 15:08
(brak ocen)
OCEŃ
Ryba z ryżem i pietruszką
Ryba z ryżem i pietruszką
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Składniki panierki starannie mieszamy. Rybę płuczemy i kroimy na nieduże kawałki. Skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w panierce i smażymy na oliwie. Obrane i ugotowane w osolonej wodzie pietruszki oraz ogórka kroimy wzdłuż na paski, rzodkiewki w ćwiartki. Ryż rozkładamy na talerzu. Na nim kładziemy smażoną rybę, pietruszkę i kawałki łososia. Na wierzchu  ogórek, rzodkiewkę i prażone migdały. Całość polewamy olejem arachidowym i posypujemy kolendrą. Co tu jeszcze pasuje: kawałki świeżej papryki, obgotowana cukinia (np. zamiast ogórka), bazylia zamiast kolendry, kilka anchois i kaparów 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA