Sałatka ziemniaczana z pesto

Magazyn Kuchnia 20.11.2020 13:30
(brak ocen)
OCEŃ
Sałatka ziemniaczana z pesto
Sałatka ziemniaczana z pesto
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Ziemniaki kroimy w plasterki, wkładamy do miski. 

2 / 4

Robimy zalewę: gorący bulion mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny, pesto, octem i ziołami. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Polewamy ziemniaki, ostrożnie mieszamy, odstawiamy na 4 godziny do lodówki. 

3 / 4

Radicchio kroimy w paski, dodajemy razem z rukolą lub roszponką do ziemniaków, mieszamy delikatnie, aby nie pokruszyć ziemniaków. Jeśli trzeba, jeszcze raz przyprawiamy do smaku. 

4 / 4

Orzeszki piniowe rumienimy na suchej patelni i posypujemy sałatkę bezpośrednio przed podaniem.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.