Schab nadziewany winogronami

Schab nadziewany winogronami
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Schab surowy - 1 kg z kościąWinogrona - 50 dag mieszanychMasło - 2 łyżkiSok jabłkowy - 200 mlOlej z pestek winogron - 2 łyżki (lub oliwy)Sok cytrynowy - Z 1 owocuŚmietana 30 proc. - 50 mlMąka ziemniaczana - 1 łyżkaSól - Do smakuPieprz czarny mielony - Do smakuRozmaryn suszony - 2 łyżeczkiCząber - 2 łyżeczkiWino białe - 100 ml wytrawnego
-
Marynata:
Jałowiec - 1 łyżeczka jagód jałowca (sproszkowanych)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Mieszamy składniki marynaty i wkładamy do niej pozbawiony kości schab na 6-12 godz.
2 / 4
Wyjmujemy mięso, otwór po kości faszerujemy winogronami. Nacieramy solą i pieprzem, obsmażamy na maśle.
3 / 4
Układamy w brytfannie, polewamy połową soku z jabłek i olejem. Pieczemy godzinę w 180°C.
4 / 4
Zagotowujemy marynatę, dodajemy resztę soku z jabłek i sok z cytryny. Zagęszczamy śmietaną oraz mąką. Mięso podajemy z sosem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Wybory
- Kiedy głos jest nieważny? Jak głosować w wyborach parlamentarnych?
- Kto może głosować w wyborach?
- Wybory parlamentarne a frekwencja
- OBWE - co to za organizacja?
- Głosowanie przez pełnomocnika
- Jak głosować poza miejscem zameldowania?
- Wybory parlamentarne - na czym polegają?
- Głosowanie korespondencyjne - co to jest? Kto może skorzystać?
- Jak głosować poza miejscem zamieszkania?
- Karta do głosowania - jak ją wypełnić? Na co zwrócić uwagę?
- Kodeks wyborczy - nowelizacja i ważne zmiany w 2023 r.
- Jak głosować za granicą?
-
Plotki
-
Kalkulatory