Schab nadziewany winogronami

Magazyn Kuchnia/Przemysław Muszyński 10.03.2021 15:47
(1 ocena)
OCEŃ
Schab nadziewany winogronami
Schab nadziewany winogronami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Mieszamy składniki marynaty i wkładamy do niej pozbawiony kości schab na 6-12 godz.

2 / 4

Wyjmujemy mięso, otwór po kości faszerujemy winogronami. Nacieramy solą i pieprzem, obsmażamy na maśle. 

3 / 4

Układamy w brytfannie, polewamy połową soku z jabłek i olejem. Pieczemy godzinę w 180°C. 

4 / 4

Zagotowujemy marynatę, dodajemy resztę soku z jabłek i sok z cytryny. Zagęszczamy śmietaną oraz mąką. Mięso podajemy z sosem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps