Schab z krewetkami i imbirem

Adam Chrząstowski, Magazyn Kuchnia 27.11.2020 16:08
(brak ocen)
OCEŃ
Schab z krewetkami i imbirem
Schab z krewetkami i imbirem
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Krewetki drobno siekamy i mieszamy z posiekanymi czosnkiem, dymką, grzybem, chilli, bazylią, kolendrą, solą i pieprzem. 

2 / 4

Nacinamy schab wzdłuż, w nacięcie wkładamy farsz krewetkowo-ziołowy. 

3 / 4

Imbir obieramy i ścieramy na tarce. Dusimy w miodzie i zalewamy winem. Odparowujemy płyn do konsystencji gęstego syropu i dodajemy sos sojowy. 

4 / 4

Powstałą glazurą smarujemy schab i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160°C. Pieczemy 45 minut, co kilka minut smarując mięso marynatą.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps