Skrzydełka Buffalo

Magazyn Kuchnia 20.08.2020 14:35
(brak ocen)
OCEŃ
Skrzydełka Buffalo
Skrzydełka Buffalo
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10 porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Mieszamy składniki dressingu, nie rozcierając ich - konsystencja nie powinna być gładka. Łodygi selera kroimy na kilkucentymetrowe kawałki i na pół godziny wkładamy do wody z lodem. 

2 / 2

Odcinamy i odrzucamy końcówki skrzydełek. Każde skrzydełko przecinamy na pół w stawie. Rozgrzewamy olej, porcjami smażymy osuszone kawałki mięsa (5-8 minut). Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy sos chilli i ocet, solimy. Do sosu wkładamy skrzydełka i mieszamy. Podajemy z dressingiem i selerem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps