Śledzie po wileńsku

Magazyn Kuchnia 09.12.2019 14:00
(brak ocen)
OCEŃ
Śledzie po wileńsku
Śledzie po wileńsku
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: powyżej godziny

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Cały kunszt tej potrawy tkwi w specjalnej mieszance przypraw.

Przyprawy: Wszystkie przyprawy trzeba dokładnie zemleć. Można w tym celu poświęcić np. nasadkę z miksera do mielenia kawy.

Pozostałe składniki: Cebule pokroić, zeszklić na oleju. Następnie dodać koncentrat pomidorowy (lub keczup) i przestudzić. Na talerzu ułożyć śledzie i posypać przyprawami. Zostawić na noc w chłodnym miejscu. Następnego dnia płaty pokroić na kawałki. Ułożyć w dwóch lub trzech warstwach na półmisku, a potem przykryć grubą warstwą cebuli z koncentratem. Udekorować szczypiorkiem i natką pietruszki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.