Śledzie smażone
Śledzie smażone
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Śledź - 50-60 dag (dokładnie oczyszczonych i wypatroszonych)Mąka pszenna - do panierowaniaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuSmalec - do smażenia
-
Sos
Cebula biała - 1-2Mąka pszenna - niepełna łyżkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuZiele angielskie - do smaku, mielone
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Śledzie posól, popieprz, obtocz w mące. Usmaż na smalcu na złoty kolor, pod koniec smażenia dodaj pokrojone cebule. Usmażone śledzie wyjmij, a cebulę oprósz mąką i zasmaż na rumiano. Wlej nieco wody lub bulionu, przypraw solą, pieprzem i zielem angielskim. Sos podawaj do smażonych ryb.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory