Śledzie warzywne
Śledzie warzywne
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do 30 minut
Składniki (0porcji)
-
Śledzie solone - 6-8 filetówPomidory - 2Seler naciowy - 1 łodygaMarchewka - 1 gotowanaPietruszka - 1 gotowanaCebula biała - 1Sok cytrynowy - 1 łyżeczkaMajeranek suszony - 1 łyżkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
-
Na sos
Śmietana 18 proc. - 4 łyżkiKeczup - 2 łyżki ostregoMajonez - 1 łyżka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Śledzie kroimy na małe kawałki i układamy na półmisku. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Selera kroimy bardzo drobno, pietruszkę i marchewkę - w plasterki, korniszony i cebulę również w kostkę. Mieszamy składniki sosu. Warzywa rozkładamy równomiernie na śledziach i polewamy sosem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory