Ślimaczki z mozzarellą i bazylią

Ślimaczki z mozzarellą i bazylią
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (20porcji)
-
Ciasto
Mąka pszenna - 750 gWoda - 350 mlDrożdże suszone - 2 gOlej rzepakowy - 50 mlSól - 1/2 łyżeczki
-
Na wierzch
Przecier pomidorowy - 60 gMozzarella - 100 gBazylia - 8 listków, świeża
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mieszamy mąkę z wodą, drożdżami, olejem oraz solą i wyrabiamy, aż ciasto nie będzie kleiło się do rąk. Formujemy kulę, rozwałkowujemy na placek, smarujemy pulpą pomidorową, posypujemy startą mozzarellą i listkami bazylii. Zwijamy w rulon, kroimy na plastry i pieczemy 10-12 minut w 220 st. C. Podajemy z sosem pomidorowym lub jogurtem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory