Śliwki w boczku
Śliwki w boczku
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (0porcji)
-
Śliwki suszone - 16Boczek - osiem plasterkówTymianek świeży - listkiMiód pszczeli - łyżkaPieprz czarny mielony - do smakuSól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzewamy piekarnik do temp. 220°C. Plastry boczku kroimy wzdłuż na pół, w każdy kawałek ściśle owijamy śliwkę. Układamy pakieciki na blasze wyściełanej pergaminem, obsypujemy tymiankiem, smarujemy miodem, solimy i pieprzymy. Pieczemy 10 minut na środkowej półce piekarnika. Podajemy na ciepło lub na zimno. Uwaga: śliwki można przygotować wcześniej i zapiec tuż, tuż przed przyjściem gości.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory