Sos tatarski
Sos tatarski
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Żółtka - 6-8, ugotowane na twardoOliwa - 6-8 łyżek (lub olej słonecznikowy lub sojowy)Musztarda stołowa - 2 łyżeczkiSól - do smakuPieprz biały mielony - do smakuCukier puder - do smakuOcet winny - do smakuKapary - łyżkaOgórki konserwowe - 3-4
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Żółtka przecieramy przez sito i ciągle mieszając, dodajemy po 1 łyżce oliwy albo dobrego oleju (tyle łyżek oliwy, ile jest żółtek), aż masa będzie jednolita i gładka. Wtedy dodajemy musztardę, sól, pieprz, cukier i ocet, a następnie drobno posiekane kapary i korniszony. Wszystkie składniki mieszamy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory