Sum po polsku
Sum po polsku
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Ryba - 4 filety z suma po 20 dagŚmietana kremówka 36 proc. - 2-3 szklankiJajka - 4 na twardoCytryna - 1 sparzona i osuszonaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuMasło - 10 dagKoperek - posiekany
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Filety opłucz i osusz. Na patelni rozgrzej masło, zrumień ryby z obu stron. Odlej z patelni nadmiar tłuszczu, sumy zalej śmietanką, dodaj koper i pokrojoną na ósemki cytrynę (ze skórką), przypraw do smaku, duś 5 minut.
2 / 2
Przed podaniem posyp potrawę posiekanymi lub startymi na grubej tarce jajkami na twardo. Sum dobrze smakuje z gotowanymi ziemniakami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory