Sum po polsku

Magazyn Kuchnia 29.05.2020 14:53
(brak ocen)
OCEŃ
Sum po polsku
Sum po polsku
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Filety opłucz i osusz. Na patelni rozgrzej masło, zrumień ryby z obu stron. Odlej z patelni nadmiar tłuszczu, sumy zalej śmietanką, dodaj koper i pokrojoną na ósemki cytrynę (ze skórką), przypraw do smaku, duś 5 minut.

2 / 2

Przed podaniem posyp potrawę posiekanymi lub startymi na grubej tarce jajkami na twardo. Sum dobrze smakuje z gotowanymi ziemniakami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.