Składniki (0porcji)
-
Cukinia - według uznaniaBakłażan - według uznaniaPapryka czerwona - według uznaniaPomidory - według uznaniaCebula biała - według uznaniaZioła - według uznaniaCzosnek - według uznaniaOliwa - według uznaniaSok cytrynowy - z 1 cytryny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Warzywa (cukinie, bakłażany, papryki, pomidory, cebule etc.) kroimy na grube plastry lub kawałki, mniejsze sztuki pozostawiamy w całości. Nabijamy je na szpadki (drewniane szpadki moczymy uprzednio w zimnej wodzie), dobierając je tak, aby na jednym patyczku znalazły się warzywa o zbliżonym czasie pieczenia. Skrapiamy oliwą. Większość warzyw pieczemy, obracając, przez 12-15 minut. Pomidorki czereśniowe pieczemy krócej, 8-10 minut, podobnie jak podgotowane ziemniaki. Warzywa można także wcześniej zamarynować w oliwie z dodatkiem ulubionych ziół, czosnku, soku z cytryny.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory