Szpinakowa fritatta z kolankami
Szpinakowa fritatta z kolankami
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Cebula - 1Czosnek - 5 ząbkówOliwa - do smażeniaSzpinak świeży - 400 g rozdrobnionegoSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuMakaron codini (kolanka) - 200 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie z oliwek na dużej patelni. Dodać szpinak, przyprawić solą i pieprzem. Dusić całość około 10 minut. Dodać makaron oraz dwa jajka, dokładnie wymieszać. Na środek wybić ostatnie jajko.
2 / 2
Patelnię wstawić do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika. Piec około 10 minut aż jajka się zetną. Przepis: Mama Mia
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory