Szwedzka pokusa Janssona z anchois

Magazyn Kuchnia 12.12.2019 22:19
(brak ocen)
OCEŃ
Szwedzka pokusa Janssona z anchois
Szwedzka pokusa Janssona z anchois
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do godziny

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie paski. Cebule pokrój w talarki i lekko zrumień na odrobinie masła. Fileciki anchois osącz z oliwy i drobno pokrój. W natłuszczonym masłem naczyniu żaroodpornym ułóż warstwami ziemniaki, przekładając je cebulą i anchois. Dolną i górną warstwę powinny stanowić ziemniaki. Posyp wiórkami masła, skrop oliwą z puszki po filecikach anchois i połową śmietanki. Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C. Polej resztą śmietanki i piecz jeszcze 30 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.