Tajska zupa z ryżem i kurczakiem

Joanna Pienio, Magazyn Kuchnia 29.03.2021 20:40
(brak ocen)
OCEŃ
Tajska zupa z ryżem i kurczakiem
Tajska zupa z ryżem i kurczakiem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Do średniej wielkości garnka wlewamy wodę, solimy, dodajemy ryż i całość gotujemy na małym ogniu, aż ryż zmięknie. Nie odcedzamy. 

2 / 3

Kawałki kurczaka polewamy sokiem z limonki, uprzednio wymieszanym z łyżeczką soli, i odstawiamy na ok. 5 minut. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę i czosnek, dodajemy biały pieprz i marynowanego kurczaka. Mieszając, smażymy przez parę minut. 

3 / 3

Do małych miseczek wlewamy ryż z wywarem (ok. kubka na porcję), dodajemy po kilka kawałków kurczaka oraz posiekaną cebulkę, liście selera i kolendrę.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps