Warzywa w ziołach
Warzywa w ziołach
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Kukurydza (kolba) - 4-8 kolb (młodej)Bakłażan - 4 sztCukinia - 4 sztCebula czerwona - 4 sztZiemniaki - 4-8 szt (gotowaych)
-
Marynata
Czosnek - 2 ząbki (roztarte)Tymianek świeży - 1 łyżeczkaRozmaryn świeży - 1 łyżeczkaLiść laurowy - 3-4 sztPieprz czarny mielony - 2-3 łyżkiOliwa - 1/2 szklanki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszaj wszystkie składniki marynaty, odstaw je na pół godziny , a potem zmiksuj. Cukinie, ziemniaki, bakłażany i cebule pokrój w plastry, kukurydzę w kawałki o długości 5 cm. Ponadziewaj na drewniane szpadki do szaszłyków. Posmaruj marynatą i ułóż na rozgrzanym grillu. Piecz ok, 15 minut, co jakiś czas smarując marynatą.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory