Wątroba po myśliwsku
Wątroba po myśliwsku
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Dziczyzna - 1 wątroba z dzika lub z sarnyBoczek wędzony - kawałek tłustegoCebula - 2Smalec - do smażeniaMąka pszenna - do panierowaniaOgórki kiszone - 1Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuBulion wołowy - 1 szklanka, może być wywar z dziczyzny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wątrobę pokrój w paski, obtocz w mące. Podsmaż posiekane cebule w rondlu na łyżce smalcu, włóż wątrobę, podsmaż. Oprósz pieprzem, podlej wywarem albo bulionem, duś 5-8 minut. Dodaj pokrojonego w kostkę ogórka, posól, popieprz.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory