Wątróbka peri peri
Wątróbka peri peri
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Wątróbka drobiowa - 750 g lepiej: cielęca lub indycza
-
Marynata:
Konfitura - 3 łyżki lepiej: sos chutney owocowySok cytrynowy - 2 łyżkiOliwa - 2 łyżkiCzosnek - 2 zmiażdżone ząbkiPieprz cayenne (pieprz kajeński) - 1 łyżeczka (peri peri)Sól - Do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
"Z wątróbki usuwamy błony, składniki marynaty dokładnie mieszamy. Pokrywamy wątróbkę marynatą. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
2 / 2
Pieczemy na blasze lub na grillowej patelni tak, by wątróbka była przyrumieniona."
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory