Wielkanocne faszerowane jaja ze śliwkami kalifornijskimi

Wielkanocne faszerowane jaja ze śliwkami kalifornijskimi
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (12porcji)
-
Jajka - 6Śliwki - 75 gSzpinak świeży - 50 gKapary - 30 gJogurt grecki - 75 mlSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuKiełki słonecznika - do ozdoby
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrajamy na pół. Delikatnie wyciągamy żółtka, przekładamy do miski, lekko rozgniatamy.
2 / 2
Do żółtek dodajemy jogurt, pokrojone śliwki kalifornijskie, posiekany szpinak i kapary. Składniki mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastą napełniamy białka jaj, serwujemy na kiełkach słonecznika.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory