Wielkanocne faszerowane jaja ze śliwkami kalifornijskimi

Materiały partnera/Magazyn Kuchnia 21.01.2021 18:27
(brak ocen)
OCEŃ
Wielkanocne faszerowane jaja ze śliwkami kalifornijskimi
Wielkanocne faszerowane jaja ze śliwkami kalifornijskimi
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrajamy na pół. Delikatnie wyciągamy żółtka, przekładamy do miski, lekko rozgniatamy.

2 / 2

Do żółtek dodajemy jogurt, pokrojone śliwki kalifornijskie, posiekany szpinak i kapary. Składniki mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastą napełniamy białka jaj, serwujemy na kiełkach słonecznika.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.