Wieprzowina tonkatsu
Wieprzowina tonkatsu
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Schab surowy - 30 dag środkowegoJajka - 2Bułka kajzerka - 5 dag czerstwej, bez skórkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuOlej rzepakowy - do smażenia
-
Sos tonkatsu:
Sos sojowy - 100 ml ciemnegoKeczup - 50 mlCukier - 1 łyżka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Schab pokrój na cienkie plastry, ponacinaj górną warstwę z tłuszczykiem. Mięso natrzyj solą i pieprzem. Bułkę zmiel w malakserze, przesyp na talerz. Na drugi talerz wbij jajka.
2 / 3
Plasterki mięsa panieruj w jajkach i tartej bułce jak nasze kotlety schabowe. Usmaż na tłuszczu na złoty kolor, potem pokrój w paseczki o szerokości 1,5 cm.
3 / 3
Przygotuj sos tonkatsu, mieszając wszystkie składniki. Podawaj do mięsa.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory