Wieprzowina z orzechami

Tomek Woźniak, Magazyn Kuchnia 20.01.2020 16:29
(brak ocen)
OCEŃ
Wieprzowina z orzechami
Wieprzowina z orzechami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Posiekane czosnek i cebulę szklimy na oleju w woku lub na patelni. Dodajemy pokrojone w paski polędwiczki i podsmażamy 10 minut. Wlewamy sosy ostrygowy i sojowy, mieszając. Wrzucamy pokrojoną w paseczki paprykę, seler naciowy pokrojony na kawałki o długości 1 cm, oraz orzechy. Smażymy 2-3 minuty i podajemy. Idealnym dodatkiem do tej potrawy będzie ryż.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA