Wieprzowina z orzechami

Wieprzowina z orzechami
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Czosnek - 2 ząbkiCebula biała - 1Olej rzepakowy - 3 łyżkiPolędwica wieprzowa - 1/2 kgSos ostrygowy - 2 łyżkiSos sojowy - 3 łyżkiPapryka czerwona - 1Seler naciowy - 4 łodygiOrzechy nerkowca - garść
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Posiekane czosnek i cebulę szklimy na oleju w woku lub na patelni. Dodajemy pokrojone w paski polędwiczki i podsmażamy 10 minut. Wlewamy sosy ostrygowy i sojowy, mieszając. Wrzucamy pokrojoną w paseczki paprykę, seler naciowy pokrojony na kawałki o długości 1 cm, oraz orzechy. Smażymy 2-3 minuty i podajemy. Idealnym dodatkiem do tej potrawy będzie ryż.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory