Składniki (6porcji)
-
Cebula - 2 średnieMarchewka - 3 średnieSeler naciowy - 3 łodygiOliwa - 10 łyżekFasolka szparagowa zielona - 40 dagSzpinak świeży - garść liściCukinia - 4 małeZiemniaki - 3Kapusta włoska - 1/2 małejPomidory - 2 dojrzałeSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuPietruszka - 1 pęczekBazylia - garść liści
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Cebulę, marchewki i selera drobno kroimy i podsmażamy na oliwie. Kiedy cebula zacznie się lekko rumienić, dodajemy resztę warzyw (umytych, obranych, ale nie osuszonych), pokrojonych w dowolny sposób.
2 / 2
Solimy i powoli dusimy pod przykryciem bez dodawania wody. Gotujemy ok. 45 minut, często mieszając. Pod koniec przyprawiamy do smaku. Zupę możemy podać letnią lub zimną, z dużą ilością oliwy i tartego parmezanu.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory