Wołowina duszona w piwie
Wołowina duszona w piwie
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Bulion wołowy - 1 lPiwo ciemne - 500 mlWołowina - 1 kg (łopatka lub udziec)Marchewka - 250 gCebula biała - 1 sztLiść laurowy - 2 sztKalarepa - 1 sztSeler naciowy - 2 łodygiPor - 1 sztGorczyca - 2 ziarnaSól - Do smakuPieprz czarny mielony - Do smakuKapusta włoska - 1 szt (mała)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso myjemy i osuszamy. Wszystkie warzywa oprócz cebuli myjemy i kroimy na małe kawałki. Rosół zagotowujemy z piwem. Wkładamy do niego mięso. Dodajemy obraną i przekrojoną na pół cebulę, liście laurowe oraz ziarna gorczycy, sól i pieprz. Dusimy to wszystko na małym ogniu około 90 minut. Następnie wrzucamy do garnka uprzednio pokrojone warzywa. Mieszamy i dusimy jeszcze 20 minut.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory