Wstążki z brokułami

Magazyn Kuchnia 18.06.2020 17:13
(brak ocen)
OCEŃ
Wstążki z brokułami
Wstążki z brokułami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

 

Rozgrzej 2 łyżki oliwy, włóż zmiażdżony czosnek, smaż 3 minuty, aż się przyrumieni. Następnie wyjmij go z rondla, a do pachnącej oliwy włóż cebulę, szynkę i nasiona kopru. Duś około 7-8 minut, aż cebula zrobi się miękka, a szynka zacznie się rumienić. Dodaj pokruszony czerwony pieprz oraz pokrojone w plasterki łodygi brokułów, smaż 4 minuty. Następnie włóż różyczki brokułów, posól i wlej wodę lub bulion. Przykryj i gotuj jakieś 5 minut (aż brokuły będą miękkie). Przypraw do smaku solą i pieprzem.

2 / 2

Ugotuj makaron w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy. Odcedź, zachowaj szklankę wody z gotowania. Makaron włóż do rondla z sosem brokułowym, podgrzewaj na małym ogniu, stale mieszając, aż składniki się połączą. Jeśli trzeba, dolej trochę wody, w której gotował się makaron. Dodaj resztę oliwy i parmezan, ponownie wymieszaj i posyp orzeszkami. Podawaj od razu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps