Yakitori z łososia

Magazyn Kuchnia 10.06.2020 11:45
(brak ocen)
OCEŃ
Yakitori z łososia
Yakitori z łososia
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Filet z łososia opłucz i osusz, pokrój na długie, wąskie paski. Namocz w zimnej wodzie 4 długie szpadki do szaszłyków.

2 / 3

Przygotuj sos, mieszając wszystkie składniki.

3 / 3

Paski mięsa łososia nadziewaj na szpadki jak harmonijkę. Usmaż na rozgrzanym oleju, co jakiś czas skrapiając sosem. Na osobnej patelni upraż sezam (bez tłuszczu). Posyp szaszłyki, od razu podawaj.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps