Yakitori z łososia

Yakitori z łososia
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Łosoś surowy (filet) - 30 dagOlej rzepakowy - do smażenia
-
Sos:
Sos sojowy - 150 mlCukier - 6 łyżekWino białe - 25 ml, może być sake
-
Oraz:
Sezam - do posypania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Filet z łososia opłucz i osusz, pokrój na długie, wąskie paski. Namocz w zimnej wodzie 4 długie szpadki do szaszłyków.
2 / 3
Przygotuj sos, mieszając wszystkie składniki.
3 / 3
Paski mięsa łososia nadziewaj na szpadki jak harmonijkę. Usmaż na rozgrzanym oleju, co jakiś czas skrapiając sosem. Na osobnej patelni upraż sezam (bez tłuszczu). Posyp szaszłyki, od razu podawaj.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory