Zapiekanka serowa po szwajcarsku

Magazyn Kuchnia 04.02.2020 14:44
(5 ocen)
OCEŃ
Zapiekanka serowa po szwajcarsku
Zapiekanka serowa po szwajcarsku
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (0porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ugotuj makaron w osolonej wodzie (6-8 minut). Zetrzyj ser na drobnej tarce. Cebule obierz i pokrój w cieniutkie krążki. Natkę posiekaj. Makaron odcedź, wymieszaj z połową sera, przełóż do 4 foremek żaroodpornych. Posyp resztą sera, przypraw do smaku pieprzem. Cebule podsmaż na maśle na złoty kolor, rozłóż na makaronie, skrop tłuszczem ze smażenia. Krótko zapiecz, posyp posiekaną natką. Uwaga: tę przystawkę można przygotować także na patelenkach racletta lub na dużej patelni.

 

W trakcie dojrzewania Appenzeller jest kąpany w mieszaninie białego wina lub cydru, ostrych przypraw i ziół. Dzięki temu jego skórka nabiera bladopomarańczowej barwy, a on sam pikanterii.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA