Zapiekanka z indykiem

Zapiekanka z indykiem
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Indyk - 500 g sznycli z piersiMakaron świderki (fusilli) - 250 gWegeta (przyprawa do zup) - łyżeczkaCebula biała - 100 gPapryka czerwona - 200 gCzosnek - 2 ząbkiOliwa - 50 mlPomidory - 1 opakowanie pomidorów krojonych z bazylią i oregano Podravka (390 g)Oliwki czarne - 60 gOregano świeże - łyżka świeżo posiekanegoFeta - 120 gSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Piersi indyka kroimy w dużą kostkę, wkładamy do większej miski, posypujemy Vegetą Pikantną i dokładnie mieszamy. Dodajemy cebule i czerwona paprykę pokrojone w plastry, ugotowany makaron, czosnek przeciśnięty przez praskę, oliwę z oliwek, pomidory krojone z bazylia i oregano Podravka, czarne oliwki i dokładnie mieszamy. Wszystko przekładamy do formy do pieczenia o odpowiedniej wielkości, posypujemy kawałkami sera feta i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 °C. Pieczemy przez 30 minut. Zapiekankę przed podaniem posypujemy świeżym oregano
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory