Ziemniaki faszerowane śledziami
Ziemniaki faszerowane śledziami
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: powyżej godziny
Składniki (4porcje)
-
Ziemniaki - 10 dużychŚledzie solone - 25 dag płatówGrzyby suszone - 3-4 dagCebula biała - 3
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Namoczyć grzyby (wystarczy około 2 godz.). Śledzie drobno pokroić. Grzyby posiekać i ugotować. Pokroić cebulę w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki. Piekarnik nastawić na 160 st. C. Wydrążyć ziemniaki, wypełnić masą śledziową. Włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego uprzednio tłuszczem, wstawić do piekarnika na 40-50 minut. Można podawać z sosem, do przygotowania którego wykorzystujemy wywar z gotowanych grzybów. Trzeba go przestudzić i dodać szklankę gęstej śmietany. Doprawić solą i pieprzem. Potem powtórnie podgrzać.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory