Ziemniaki z boczkiem i śliwkami

Magda Duklas/Magazyn Kuchnia 22.09.2020 10:37
(brak ocen)
OCEŃ
Ziemniaki z boczkiem i śliwkami
Ziemniaki z boczkiem i śliwkami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Obrane ziemniaki i boczek kroimy w drobną kostkę i lekko razem podsmażamy na oleju.

2 / 3

Słoninę kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Podtapiamy słoninę na patelni, dodajemy do niej cebulę i smażymy na złoty kolor.

3 / 3

Wszystkie składniki przekładamy do rondla, dodajemy suszone śliwki, zalewamy wywarem mięsnym, wkładamy listek laurowy i kilka ziarenek pieprzu. Solimy i dusimy do miękkości.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps