Składniki (2porcje)
-
Marchewka - 6Cebula biała - 1 dużaZiemniaki - 2Masło - 1/3 kostkiPrzyprawa pięciu smaków - łyżeczkaSól - do smakuBulion warzywny - 500 ml, może być wodaPestki słonecznika / Nasiona słonecznika - 2 łyżkiKoper włoski (fenkuł) - łyżka ziarenSól morska - 2 łyżeczkiSer kozi miękki - 60 g twarożku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Myjemy i obieramy warzywa, marchewkę kroimy w grube plastry, ziemniaki oraz cebulę - w kostkę. Cebulę szklimy na maśle, dodajmy przyprawy i jeszcze chwilę podsmażamy. Wrzucamy marchewkę oraz ziemniaki, zalewamy bulionem, zagotowujemy i dusimy 30 minut na niewielkim ogniu - do miękkości. Miksujemy i ewentualnie dosalamy. Prażymy na patelni ziarna słonecznika oraz kopru włoskiego, studzimy i mieszamy z solą morską. Każdą porcję zupy podajemy z łyżeczką koziego serka i posypujemy mieszanką ziaren.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory