Zupa krem z porów

Magazyn Kuchnia 07.02.2020 12:11
(3 oceny)
OCEŃ
Zupa krem z porów
Zupa krem z porów
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Umyte i oczyszczone pory kroimy w plasterki. Obrane ziemniaki kroimy w grubą kostkę. Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości. Zestawiamy z ognia, trochę studzimy i miksujemy. Dodajemy sól i pieprz do smaku, podgrzewamy. Ser układamy na bułce, posypujemy ziołami i zapiekamy w piekarniku. Podgrzaną zupę podajemy w miseczkach, a grzanki na oddzielnym talerzyku. Ewentualnie można grzankę położyć na dnie miseczki i zalać zupą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA