Zupa marynarska

Magazyn Kuchnia 05.05.2021 18:29
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa marynarska
Zupa marynarska
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Ugotuj wywar z litra posolonej wody, całych oczyszczonych ryb, oczyszczonych i obranych warzyw, listka laurowego, ziela angielskiego i pieprzu. 

2 / 3

Ryby wyjmij z zupy, aby się nie rozgotowały i zabezpiecz przed wystygnięciem. Wywar przecedź, dodaj do niego starte na grubej tarce lub pokrojone w kostkę warzywa, zakwaś octem. Oddzielnie ugotuj obrane i pokrojone na kawałki ziemniaki. 

3 / 3

Na talerzach układaj spore porcje ryb i ziemniaków, zalewaj je rosołem jarzynowym i podawaj.

Rada: Jeśli nie jesteś ciężko pracującym rybakiem, do tego akurat strasznie głodnym, lepiej nie gotuj drugiego dania. Po kaszubskiej zupie z rybną wkładką prawdopodobnie nie zmieścisz już niczego.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.