Zupa miso z krewetkami
Zupa miso z krewetkami
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Woda - 500 mlPasta miso - 2 łyżkiGrzyby - 3-4 shiitakeWakame - garśćMakaron chiński - 200 gKrewetki - 10Bułka tarta - 10 łyżekŻółtka - 1Woda gazowana - 1 łyżkaOlej rzepakowy - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Rozpuszczamy pastę miso we wrzątku. Dodajemy pokrojone w paski grzyby i glony. Gotujemy przez 5 minut na wolnym ogniu, wrzucamy makaron i gotujemy, aż będzie al dente.
2 / 3
Krewetki osuszamy papierowym ręcznikiem i obficie obtaczamy w panierce z "panko" wymieszanego z żółtkiem i wodą gazowaną. Smażymy przez 2 minuty w głębokim, rozgrzanym oleju na złoty kolor.
3 / 3
Zupę podajemy z krewetkami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory