Zupa na kiełbasie
Zupa na kiełbasie
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Kiełbasa - 1/2 kgCebula - 2 dużeOlej rzepakowy - łyżkaRosół - litr, z kostkiPapryka mielona słodka - łyżeczkaBazylia - 1/2 łyżeczki, suszonej, może być majeranekSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuPrzyprawa gulaszowa - 1 łyżeczka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kiełbasę obieramy ze skórki i kroimy na plasterki. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Gdy się lekko zeszkli, dodajemy kiełbasę i smażymy, uważając, by nie przypalić cebuli. Podsmażoną kiełbasę przekładamy wraz z cebulą do większego garnka, zalewamy rosołem z kostki, dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze ok. 10 min. Podajemy w głębokich talerzach z dodatkiem pieczywa.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory