Zupa porowo-ziemniaczana

Magazyn Kuchnia 10.02.2020 16:54
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa porowo-ziemniaczana
Zupa porowo-ziemniaczana
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rozgrzej oliwę w rondlu, dodaj pory i smaż, aż zmiękną - trwa to 10-12 minut. Dodaj pokrojony w kostkę boczek i przesmażaj przez 6 minut. Włóż obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, zalej bulionem i gotuj, aż ziemniaki będa miękkie (około 15-20 minut). Dodaj śmietanę, przypraw do smaku solą i pieprzem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.