Ogórki małosolne, szczególnie wczesnym latem, można kupić w większości sklepów spożywczych czy na straganach. Ale po co, skoro łatwo przygotujemy je w domu. Do tego nie potrzeba wielu składników ani skomplikowanych urządzeń. Wystarczy kilka podstawowych produktów, garnek i większy słoik lub naczynie kamionkowe. A jeśli i to was nie przekonuje, zawsze można spróbować przepisu na ogórki małosolne na sucho, ale o tym później.
Składniki:
Ogórki małosolne smakują najlepiej właśnie po tym czasie. Wiemy jednak, że wiele osób nie może się powstrzymać i zajada je już wcześniej. I całkowicie to rozumiemy! Każdy ma swój ulubiony "etap" przygotowania tych warzyw.
A co z tą wersją bez wody? Jeśli ciekawi was przepis na ogórki małosolne na sucho, koniecznie zajrzyjcie do poniższego artykułu. Rozpisaliśmy tam całą recepturę krok po kroku. Mały trailer - jest banalnie prosta!
A wy jakie macie sposoby na ogórki małosolne? Korzystacie z internetu, a może ze starych rodzinnych receptur? Koniecznie dajcie znać w komentarzach!