Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Każdy z nas staje codziennie przed wyborem co na śniadanie. Leniwie zagląda o poranku do lodówki i z braku inspiracji sięga odruchowo po kanapkę. Jeśli masz już dość pieczywa to idealnym zamiennikiem będzie owsianka z bananem. Ciepły posiłek na samym początku dnia doda energii i nasyci na wiele godzin. Jej wykonanie zajmie kilkanaście minut, smacznego!
Czego potrzebujesz do owsianki z bananem?
Owsianka z bananem – krok po kroku
Dlaczego warto jeść owsiankę na śniadanie?
Przede wszystkim dlatego, że są pożywne i długo utrzymują uczucie sytości. Jest idealna dla osób na diecie, ponieważ ma niski indeks glikemiczny i bardzo dużą wartość odżywczą. Wspomaga pracę jelit ze względu na błonnik w niej zawarty. Dodatkowym plusem jest fakt, że codziennie można ją jeść w innej wersji. Sposób przygotowania może być różny w zależności od upodobania.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.