Więcej przepisów na sycące zupy znajdziesz na naszej stronie głównej
Danie, które dzieciaki zjedzą bez marudzenia? Kremowa zupa z serków topionych! Jest kremowa i aromatyczna, można dodać do niej ulubione dodatki i smakuje wprost wyśmienicie. A jeśli dodacie do niej trochę śmietanki, będzie cudownie gładka i pyszna. Sprawdźcie, jak zrobić kremową zupę z serków topionych.
Składniki:
Do podania: grzanki (np. zrobione z tostowanego chleba).
Marchewkę, pietruszkę, por i seler zalewamy wodą, dodajemy opaloną cebulę, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy bulion przez około 40 minut, a następnie odcedzamy go.
W garnuszku podgrzewamy śmietankę. Dodajemy do niej serki topione i rozpuszczamy na wolnym ogniu. Następnie dolewamy je do gorącego bulionu. Zupę dokładnie mieszamy, aż składniki dobrze się połączą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, każdą porcję podajemy z grzankami i posypujemy świeżo posiekaną natką pietruszki.
Jeśli chcecie zrobić zupę w bardziej sycącej wersji, dodajcie do niej mięso mielone (może być w formie okrągłych klopsików) oraz pieczarki.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.