Tak chrupiącego pieczywa czosnkowego jeszcze nie jedliście. Kucharz zdradza swój sekret

Jak zrobić idealne pieczywo czosnkowe? Kucharz Ced Thompson zna idealny sposób. Swój sekret zdradził na Tik Toku, a jego metodę pokochały tysiące użytkowników. Sprawdźcie, co należy zrobić.

Więcej kuchennych trików znajdziesz na naszej stronie głównej

Bagietka na ciepło z masłem czosnkowym to prawdziwy przysmak. Ale jak zrobić ją, by rzeczywiście była idealnie chrupka? Kucharz Ced Thompson pokazał trik, dzięki któremu pieczywo wyjdzie cudownie chrupiące z każdej strony. Zobaczcie jego metodę.

Zobacz wideo Czosnkowe supełki

Idealnie chrupie pieczywo czosnkowe - jak zrobić?

Sposób Ceda jest bardzo prosty. Kucharz postanowił pokroić bagietkę na bloczki, a nie przekrawać ją wzdłuż i na połówki albo kroić w kromki. Ważne jest także, by odkroić wcześniej skórkę bułki. Następnie kawałki pieczywa obtacza się dokładnie w maśle czosnkowym i obsmaża na patelni. Bagietka wychodzi wtedy idealnie krucha, chrupiąca i wprost przepyszna!

Sposób przygotowania bagietki zaproponowany przez Ceda zobaczycie na filmiku poniżej:

Filmik Ceda zyskał ogromną popularność. Zobaczyły go już prawie 4 miliony użytkowników. Nic dziwnego - chrupiące pieczywo z masłem czosnkowym to doskonała propozycja na przekąskę.

Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.

Więcej o: