Więcej kuchennych trików znajdziesz na naszej stronie głównej
Bagietka na ciepło z masłem czosnkowym to prawdziwy przysmak. Ale jak zrobić ją, by rzeczywiście była idealnie chrupka? Kucharz Ced Thompson pokazał trik, dzięki któremu pieczywo wyjdzie cudownie chrupiące z każdej strony. Zobaczcie jego metodę.
Sposób Ceda jest bardzo prosty. Kucharz postanowił pokroić bagietkę na bloczki, a nie przekrawać ją wzdłuż i na połówki albo kroić w kromki. Ważne jest także, by odkroić wcześniej skórkę bułki. Następnie kawałki pieczywa obtacza się dokładnie w maśle czosnkowym i obsmaża na patelni. Bagietka wychodzi wtedy idealnie krucha, chrupiąca i wprost przepyszna!
Sposób przygotowania bagietki zaproponowany przez Ceda zobaczycie na filmiku poniżej:
Filmik Ceda zyskał ogromną popularność. Zobaczyły go już prawie 4 miliony użytkowników. Nic dziwnego - chrupiące pieczywo z masłem czosnkowym to doskonała propozycja na przekąskę.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.