Więcej wielkanocnych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Świąteczne potrawy, siedzenie przy wspólnym stole i zajadanie wszystkich pyszności to najmilszy moment w tym całym zgiełku. Stoły zastawione odświętnymi potrawami, wspólny czas z rodziną. Każdy zapewne z nas kocha słodkości, jeśli twoja rodzina również to świetnie się składa. Domowa babka marmurkowa to hit Wielkanocy. Smakuje każdemu, jest delikatna, mokra w środku i nie wymaga kuchennych umiejętności. To proste ciasto, które wyjdzie za każdym razem. Śmiało wypróbuj już dziś, a zobaczysz, że zniknie ze talerza w kilka minut. Do dzieła!
Składniki:
Przygotowanie:
Tak przygotowaną babkę podaj swoim gościom na Wielkanoc. Gwarantujemy, że posmakuje każdemu. Wierzch ciasta możesz posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.