Więcej przepisów idealnych na majówkę znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Majówka zaczyna się już za kilka dni. Z tej okazji mamy sprawdzony przepis na królową grilla – karkówkę. Smakuje wybornie prosto z grilla w towarzystwie sałatki lub świeżego pieczywa. To idealna opcja dla mięsożerców, kawałek dobrego mięsa w aromatycznej oprawie. Jeśli na samą myśl cieknie ci ślinka to jest to wyraźny sygnał, że pora na grilla. Do dzieła!
Składniki:
Karkówka (kilogram)
Marynata klasyczna
Marynata miodowo - musztardowa
Składniki:
Marynata piwna
Przygotowanie:
Karkówka pieczona w plastrach najlepiej smakuje w towarzystwie domowego sosu czosnkowego, świeżego pieczywa lub sałatki. Nasze marynaty śmiało wykorzystaj i ciesz się soczystym, aromatycznym mięsem. Zaskocz swoich gości na majówkę i zorganizuj grilla z karkówką w roli głównej. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.