Więcej przepisów na pizzę znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Pizza na gotowym spodzie to zdecydowana oszczędność czasu. Nie trzeba łączyć ze sobą składników, zagniatać ciasta i czekać, aż wyrośnie. Choć może nie smakować aż tak dobrze, jak samodzielnie przygotowane ciasto, czasem po prostu nie ma wyjścia i trzeba sięgnąć po rozwiązania ekspresowe. Poniżej znajdziecie przepis na na pizzę na gotowym spodzie, na której przyrządzenie poświęcicie zaledwie kilkanaście minut. Jest to tylko sugestia, bo tak naprawdę to od was zależy, co położycie na swojej pizzy.
Składniki:
Sos pomidorowy do pizzy można zrobić też z puszki włoskich pomidorów. To jednak wydłuży czas przygotowania całego dania. Poniżej znajdziesz przepis, jak zrobić domowy sos pomidorowy:
Sposób przygotowania:
Koncentrat pomidorowy mieszamy z olejem, dodajemy przyprawy. Smarujemy nim gotowy spód do pizzy. Ser ścieramy na tarce, cebulę kroimy w piórka. Oliwki i pieczarki kroimy w plasterki. Na posmarowanym spodzie do pizzy kładziemy cebulę, plasterki salami, oliwki i pieczarki. Posypujemy startym serem. Pieczemy przez około 15 minut w 180 stopniach Celsjusza.
***
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.