Więcej praktycznych porad znajdziesz na naszej stronie głównej
Chleb ma niestety to do siebie, że spora jego część "lubi" zostawać w chlebaku niezjedzona i czerstwa. Taki produkt jest już niesmaczny, Na szczęście jest prosty sposób, dzięki któremu można wrócić mu odpowiedni smak.Co należy zrobić?
Metodę pokazała na swoim instagramie Katie Lolas. Dziewczyna oblała wodą bochenek chleba (trzeba go rzeczywiście polać, a nie tylko spryskać, ale nie należy go rozmoczyć), a następnie wstawiła do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C. W piekarniku chleb spędził 6 minut. Po wyjęciu (i lekkim przestudzeniu) można go kroić, jak świeży bochenek. Dzięki temu zabiegowi pieczywo odzyskuje dawną świeżość.
Filmik Katie zobaczyć na Instagramie pod tym linkiem.
Co zrobić, gdy nie chcecie bawić się w odświeżanie chleba? Wykorzystać go do pysznych dań! Z czerstwego chleba można oczywiście zrobić bułkę tartą, ale także przygotować:
A jakie są wasze sposoby na czerstwy chleb?
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.